Με τα κοινωνικά δίκτυα ήρθε η φυσική ανθρώπινη ανάγκη να παρουσιάσει τον εαυτό του με το καλύτερο δυνατό φως. Όμορφα σπίτια, δημιουργικό φαγητό, εξαιρετικές εμπειρίες και, φυσικά, τέλεια εμφάνιση. Στη συνέχεια ήρθαν τα φίλτρα ομορφιάς που φωτίζουν το δέρμα, μεγεθύνουν τα μάτια, ενισχύουν τα χείλη… Ως συνήθως, η φούσκα των φανταστικών οπτικών συνέχισε να φουσκώνει μέχρι που οι άνθρωποι άρχισαν να συζητούν τον αντίκτυπο των κοινωνικών μέσων στην ψυχική υγεία – ειδικά των ανηλίκων.
Τα παιδιά και οι νεαροί έφηβοι βομβαρδίζονται στον διαδικτυακό χώρο με φαινομενικά τέλειες ζωές, καθώς και μηνύματα μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, το TikTok στις ΗΠΑ έχει περιορίσει τη στόχευση ατόμων κάτω των 18 ετών. Για να αποφευχθεί η έξοδος των χρηστών, τα κοινωνικά δίκτυα αναζητούν τρόπους για να παραμείνουν επαρκώς ανθρώπινα ακόμη και στην ψηφιακή εποχή. Η λειτουργία χωρίς επεξεργασία έχει ως στόχο να τονίσει ότι οι κοινόχρηστες εικόνες δεν έχουν τροποποιηθεί ή βελτιωθεί.
Ο Radu Oncescu ανέφερε ότι η Meta δοκιμάζει τη λειτουργία. Εξηγεί ότι η λειτουργία θα πρέπει να λειτουργεί πατώντας παρατεταμένα μια εικόνα απευθείας από τη συλλογή για να την ανεβάσετε. Με αυτόν τον τρόπο, η φωτογραφία πηγαίνει κατευθείαν στις Ιστορίες χωρίς τροποποιήσεις ή βελτιώσεις. Η ετικέτα Χωρίς επεξεργασία προστίθεται αυτόματα.
Η ετικέτα Χωρίς επεξεργασία παρέχει την ευκαιρία να δοθεί έμφαση στην αυθεντικότητα. Εκτός από τα προσωπικά προφίλ, οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν και από αυτό. Ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε την αξιοπιστία στις καμπάνιες μάρκετινγκ που βασίζονται σε οπτικό περιεχόμενο.
Η αυθεντικότητα ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Σε μια εποχή κορεσμένη με περιεχόμενο που δημιουργείται από AI και έχει υποστεί μεγάλη επεξεργασία, η ετικέτα Unedited μπορεί να βοηθήσει στη διαφοροποίηση μιας επωνυμίας προβάλλοντας πραγματικό και αυθεντικό περιεχόμενο. Οι πελάτες εκτιμούν την ειλικρίνεια στις οπτικές παρουσιάσεις προϊόντων. Αυτή η λειτουργία μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του σκεπτικισμού που προκαλείται από υπερβολικά επεξεργασμένες εικόνες.
Φυσικά, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα κενά. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι η επιλογή Χωρίς επεξεργασία σηματοδοτεί ότι η εικόνα δεν τροποποιήθηκε στην εφαρμογή. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν ακόμα να επεξεργαστούν εικόνες σε εξωτερικές εφαρμογές πριν από τη μεταφόρτωση.
Αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει την αξιοπιστία της δυνατότητας. Ομοίως, το ζήτημα με το οπτικό περιεχόμενο που δημιουργείται από AI και τον αντίκτυπό του στις αυθεντικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις παραμένει άλυτο. Και ακριβώς σε μια εποχή που το περιεχόμενο που δημιουργείται από AI χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο, το κοινό αρχίζει να εκτιμά τα αυθεντικά γραφικά.
Με την αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ πραγματικού περιεχομένου και τεχνητού περιεχομένου. Η λειτουργία Unedited συμβαδίζει με τη ζήτηση για φυσικό περιεχόμενο, επιτρέποντας στις εταιρείες να έρθουν πιο κοντά στους πελάτες που θέλουν πραγματική αλληλεπίδραση.
Δεν μπορεί καμία επεξεργασία να αλλάξει τους κανόνες του μάρκετινγκ;
Ας είμαστε ειλικρινείς: στο μάρκετινγκ, η αυθεντικότητα είναι περισσότερο ιδανικό παρά πραγματικότητα. Αν και αρκετές έρευνες δείχνουν ότι οι πελάτες εκτιμούν όλο και περισσότερο το αυθεντικό περιεχόμενο, οι εταιρείες πρέπει να εξισορροπήσουν τη διαφάνεια με τους εμπορικούς τους στόχους.
Αυτές συχνά περιλαμβάνουν την προσπάθεια προβολής των προϊόντων με τον καλύτερο δυνατό φωτισμό. Ας δούμε πρακτικά τους λόγους για τους οποίους οι εταιρείες ενδέχεται να μην χρησιμοποιούν αυθεντικά τη λειτουργία No Edit :
- Ανταγωνιστικότητα: Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, μπορεί να είναι δύσκολο για τις επωνυμίες να διακινδυνεύσουν να παρουσιάσουν ατελή ή μη επεξεργασμένα γραφικά, εάν αυτό σημαίνει ότι φαίνονται λιγότερο ελκυστικά από τους ανταγωνιστές τους.
- Αντίληψη πελατών: Ενώ οι καταναλωτές λένε ότι θέλουν αυθεντικότητα, είναι συνηθισμένοι σε επαγγελματικά παρουσιασμένα προϊόντα. Επομένως, η εμφάνιση μη επεξεργασμένων προϊόντων ενδέχεται να είναι μειονεκτική για ορισμένες εταιρείες, εάν οι πελάτες αναμένουν ιδανικές αναπαραστάσεις.
- Έλεγχος εικόνας επωνυμίας: Οι εταιρείες συχνά προτιμούν τον πλήρη έλεγχο του τρόπου εμφάνισης των προϊόντων τους. Η λειτουργία “Χωρίς επεξεργασία ” ενδέχεται να τις περιορίσει με αυτήν την έννοια και να οδηγήσει σε κινδύνους ότι το περιεχόμενο δεν θα πληροί τις απαιτήσεις επωνυμίας.
- Πιθανή κατάχρηση: Ακόμα και αν οι εταιρείες δηλώσουν ότι το περιεχόμενό τους δεν έχει υποστεί επεξεργασία, οι απεικονίσεις μπορούν να τροποποιηθούν σε εξωτερικές εφαρμογές πριν από τη μεταφόρτωση. Αυτό θα μπορούσε να βλάψει σημαντικά την αξιοπιστία της δυνατότητας.
Μπορεί η λειτουργία να χρησιμοποιηθεί αυθεντικά;
Υπάρχουν μερικές συμβουλές. Οι επωνυμίες μπορούν να χρησιμοποιούν την ετικέτα Χωρίς επεξεργασία , για παράδειγμα , όταν δημοσιεύουν λήψεις παραγωγής, πλάνα από τα παρασκήνια ή κριτικές πελατών. Μικρές μάρκες ή εταιρείες με βιοτεχνικά προϊόντα ή οικολογικές υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία για να υπογραμμίσουν την έμφαση που δίνουν στη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη. Σε αυτά τα τμήματα, η αυθεντικότητα είναι το κλειδί.
Στο μάρκετινγκ, η λειτουργία No Edit πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί ευρέως για πραγματικά αυθεντική αναπαράσταση προϊόντων. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα έξυπνο εργαλείο για στοχευμένες καμπάνιες όπου η αυθεντικότητα και η ανεπισημότητα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Η αυθεντικότητα στο μάρκετινγκ συχνά εξαρτάται περισσότερο από το πώς οι μάρκες μπορούν να την παρουσιάσουν παρά από το αν είναι πραγματικά πραγματική.
Ωστόσο, αν αφήσουμε κατά μέρος τις εταιρικές επικοινωνίες μάρκετινγκ, μπορούμε τουλάχιστον να ελπίζουμε ότι η δυνατότητα θα βοηθήσει σε ατομικό επίπεδο.