
Η χειραψία περιεχομένου
Για το Gen Z, ένα καλά συγχρονισμένο meme έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από οποιονδήποτε χαιρετισμό. Ένα επιβλητικό 67% αυτών των νέων είναι απασχολημένοι με την κοινή χρήση του περιεχομένου βίντεο της Meta με τους εσωτερικούς τους κύκλους, μετατρέποντας αυτό που οι έμποροι μπορεί να δουν ως «περιεχόμενο» σε κάτι πολύ πιο οικείο – ψηφιακά δώρα που λένε «σε σκέφτομαι» χωρίς να το λένε στην πραγματικότητα.
Όπως το θέτει η Lucca από τις ΗΠΑ, «Σκρολάρω στα Reels και μετά τα στέλνω στους φίλους μου και μετά τα σχολιάζουμε». Είναι η γλώσσα αγάπης τους, απλή και απλή.
Αυτό που είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό είναι πώς θα συνομιλήσουν με το ίδιο άτομο σε πολλές πλατφόρμες. Ένα λεπτό κάνουν αποτρίχωση φιλοσοφικά στο WhatsApp. την επόμενη θα ανταλλάξουν μουσικές προτάσεις στο Instagram—όλα με τον ίδιο φίλο!

Source: Facebook.com/business/news
Μικρο-περιεχόμενο: Μέγεθος μπουκιάς και προσαρμοσμένο
Οι μέρες που παρακολουθούσαμε τις ίδιες τηλεοπτικές εκπομπές ή ακολουθούσαμε τις ίδιες διασημότητες έχουν περάσει προ πολλού. Η Gen Z έχει ξαναγράψει τους κανόνες, με το 63% να επιμελείται ενεργά τις ροές των κοινωνικών μέσων, διασφαλίζοντας ότι βλέπουν μόνο περιεχόμενο που ευθυγραμμίζεται με τα ατομικά τους ενδιαφέροντα.
Αυτά τα σύντομα βίντεο δεν είναι απλώς ψυχαγωγία, είναι εγχειρίδια ζωής. Είτε αναζητούν έμπνευση για δείπνο είτε προσπαθούν να βρουν πώς να επενδύσουν την πρώτη επιταγή πληρωμής τους, το 81% των χρηστών του Instagram στρέφονται στην πλατφόρμα όχι μόνο για γέλια αλλά και για πραγματική αυτοβελτίωση.
«Θέλω να ακούσω από δημιουργούς που πραγματικά προσθέτουν κάτι στη ζωή μου», εξηγεί ο Max, κόβοντας κατευθείαν στο κυνήγι. Και εδώ είναι το kicker: Το 71% δεν χρειάζεται καν να ακολουθήσει αυτούς τους δημιουργούς για να εκτιμήσει το περιεχόμενό τους. Στην αλγοριθμική εποχή, η συνάφεια υπερισχύει της πίστης κάθε φορά.
Το πάντα ανοιχτό καλάθι αγορών
Υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ κύλισης και αγορών; Για τη Gen Z, η γραμμή είναι σχεδόν αόρατη. Αυτοί οι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές έχουν τη λειτουργία αγορών ενσωματωμένη στην εμπειρία περιήγησής τους, με το 78% να ανακαλύπτει νέα προϊόντα μέσω περιεχομένου βίντεο όταν δεν το περιμένει.
Για τις μάρκες που θέλουν να κάνουν εντύπωση, η επιμονή αποδίδει. Περίπου το 67% λέει ότι είναι πιο πιθανό να διερευνήσει μια επωνυμία αφού την δει να εμφανίζεται πολλές φορές.

Source: Facebook.com/business/news
Ξεκλείδωμα του Gen Z: Η κατώτατη γραμμή
Αν υπάρχει ένα πράγμα που μάθαμε από αυτό, είναι ότι η γενιά ξαναγράφει τους κανόνες. Η σύνδεση με τη Gen Z δεν είναι επιστήμη πυραύλων – αλλά απαιτεί την απόρριψη του παλιού βιβλίου κανόνων. Αφήστε την εταιρική ομιλία, αγκαλιάστε την αυθεντική ποικιλομορφία και καταλάβετε ότι στον κόσμο τους, κάθε κύλιση μπορεί να οδηγήσει σε μια αγορά εάν παίξετε σωστά τα χαρτιά σας.