
Γράφοντας την καλύτερη διαφήμιση
Μια αγγελία εργασίας είναι ένα κομμάτι διαφήμισης όπως κάθε άλλο. Σκοπός του είναι να προσελκύσει την προσοχή, να συλλάβει και να ιντριγκάρει τον αναγνώστη (δυνητικό υπάλληλο) και, ως εκ τούτου, να τον πείσει να αναλάβει δράση. Εδώ τελειώνει η ομοιότητα. Μεγάλος αριθμός υποψηφίων σημαίνει επίσης μεγάλο αριθμό δαπανών για την αρχική επιλογή, τη συνέντευξη, την επιλογή κ.λπ.
Εκτός αν είστε απελπισμένοι για τους εργαζόμενους να γεμίσουν ένα νέο εργοστάσιο, δεν θέλετε δεκάδες αιτούντες. Χρειάζεστε μόνο λίγες, αλλά πραγματικά καλές, ειδικά για ανώτερες ή διευθυντικές θέσεις. Εκεί μπαίνει το αρχικό φίλτρο της διαφήμισης.
Προσελκύστε ποιοτικούς υποψηφίους με την πρώτη πρόταση
Η καλύτερη αγγελία εργασίας είναι αυτή με την οποία μπορεί να ταυτιστεί ένας υποψήφιος την πρώτη φορά που τη διαβάζει. Και αν είναι μια καλή αντανάκλαση της εταιρείας σας, τόσο το καλύτερο. Είστε σε καλό δρόμο για να συνεργαστείτε.
- Αυτός είμαι εγώ!
- Θα είμαι χαρούμενος εδώ.
- Έψαχνα για μια τέτοια ευκαιρία εδώ και πολύ καιρό.
- Μιλάει απευθείας στην ψυχή μου.
Αυτές ακριβώς είναι οι φράσεις που θέλετε να προκαλεί η διαφήμισή σας σε έναν πιθανό υποψήφιο. Αυτό θα σας βοηθήσει να φιλτράρετε τους σωστούς ανθρώπους, επειδή δεν θέλετε υποψηφίους που δεν θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στην εταιρεία σας. Ή μήπως εσύ;
Χρησιμοποιήστε έναν χάρτη ενσυναίσθησης για να αποτυπώσετε την κουλτούρα σας στη διαφήμισή σας
Αλλά δεν μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς τη σωστή προετοιμασία – και εδώ έρχεται ο Χάρτης Ενσυναίσθησης . Ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα του υποψηφίου σας, των κινήτρων, των αναγκών και της προσωπικότητάς του γενικότερα. Πώς λειτουργεί; Το κλειδί είναι να απεικονίσετε τον υποψήφιο και τα τμήματα με τα οποία θα εργαστείτε. Σχεδιάστε το σε πίνακα, πίνακα σεμιναρίου, διαδικτυακό πίνακα… όπου αισθάνεστε άνετα. Και πιάστε δουλειά.

Source: Ere.net
1. Τι νιώθω;
Τι αισθάνεται ο υποψήφιος σας για τη νέα δουλειά; Τι του αρέσει σε αυτό με την πρώτη ματιά; Περιγράψτε τα συναισθήματα που βιώνει και πρέπει να βιώνει όταν διαβάζει τη διαφήμισή σας.
- “Συμμετέχω σε μια νεοσύστατη επιχείρηση όπου θα αποκτήσω πολλές γνώσεις.”
- «Αυτή η δουλειά είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα, αλλά είναι επίσης σε ένα περιβάλλον που ήδη γνωρίζω καλά».
2. Σε τι ανταποκρίνομαι;
Ποια είναι η πρόκληση του υποψηφίου σας, ποια είναι τα επιχειρήματα για τη δουλειά; Μεταφράστε σε προτάσεις τις αξίες που μεταφέρουν αυτό που πραγματικά προσκολλώνται.
- “Νοιάζομαι για άλλους συναδέλφους και σχέσεις – θέλω να είμαι σε μια εταιρεία όπου οι άνθρωποι προχωρούν”.
- «Ξέρω ότι αυτή η δουλειά είναι δύσκολη, αλλά αυτό είναι που απολαμβάνω».
3. Τι κάνω, τι λέω;
Πώς είναι ο υποψήφιός σας, πώς συναντά; Πώς μιλάει για το έργο που τον ενθουσιάζει; Και πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του εκτός εργασίας;
- “Μου αρέσει να δημιουργώ και να σκέφτομαι μπροστά – όχι μόνο στη δουλειά, αλλά και εκτός εργασίας”.
- «Ξέρω πώς να δώσω ένα χέρι βοήθειας, αλλά και πώς να πάρω βοήθεια από άλλους.
4. Τι νομίζω;
Πώς αντιλαμβάνεστε την εταιρεία σας μέσα από την επικοινωνία της; Τι πιστεύει για τη θέση και την εργασία στην ομάδα σας; Πώς τον/την εντυπωσιάζεις; Αναφέρετε τι θα μπορούσε και τι θα έπρεπε να ενδιαφέρει ο υποψήφιος σχετικά με την επωνυμία σας.
- “Έχουν μια ποικιλία πελατών, οπότε πολλή και ποικίλη δουλειά – και αυτό είναι υπέροχο!”
- «Δεν φαίνεται να φοβούνται τίποτα και πηδούν με το κεφάλι πρώτα σε αυτό. Είναι μια προσέγγιση που μου αρέσει πολύ».
5. Τι χρειάζομαι και τι με απογοητεύει;
Τι χρειάζεται ο υποψήφιός σας, όχι μόνο στη δουλειά του, αλλά και στη ζωή του; Τι μπορεί να ενθουσιαστεί και τι, αντίθετα, μπορεί να τον αποθαρρύνει εντελώς; Σκεφτείτε τι προσφέρει η θέση σας και τι της λείπει.
- «Δεν είμαι καριερίστας, αλλά η μάθηση και η προσωπική ανάπτυξη είναι μια αναγκαιότητα για μένα».
- «Το μισώ όταν οι άνθρωποι αναζητούν τον ευκολότερο και ασφαλέστερο τρόπο για μια λύση.

Source: Depositphotos
Γράψτε μια διαφήμιση που μιλάει στην ψυχή του υποψηφίου
Αφού δημιουργήσετε τον χάρτη ενσυναίσθησης, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε την ίδια τη διαφήμιση. Ακολουθήστε τις προτάσεις που έχετε γράψει στον χάρτη. Μην τα αντιγράψετε, αλλά προσπαθήστε να τα μεταφράσετε στη διαφήμισή σας. Περιγράφετε την περιγραφή της θέσης εργασίας; Αναφέρετε τι θα απολαύσει ο υποψήφιος σας για τη δουλειά. Παρουσιάζετε την εταιρεία σας; Εστιάστε στην ατμόσφαιρα μέσα σε αυτό που θα λατρέψει ο υποψήφιος.
Ξεκινήστε τη διαφήμισή σας με μια περιγραφή του ιδανικού υποψηφίου. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται στις πρώτες προτάσεις. Επικεντρωθείτε στον χαρακτήρα και τη στάση του, όχι μόνο στις σκληρές δεξιότητες. Φυσικά, θα πρέπει επίσης να εισαγάγετε την εταιρεία σας – και πάλι, εστιάζοντας σε αυτό που ενδιαφέρεται και προσελκύει ο υποψήφιος. Μην φλυαρείτε, μην υπερβάλλετε, αλλά φτάστε στο σημείο.
Φυσικά, πρέπει να συμπεριληφθεί η περιγραφή της θέσης εργασίας. Να είστε συγκεκριμένοι, να μπείτε σε λεπτομέρειες. Με ποιον θα συνεργαστεί, τι βήματα θα κάνει, τι θα παραδώσει. Ο στόχος δεν είναι να περιγράψουμε τα πάντα, αλλά να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι. Αυτό θα εξαλείψει το χάσμα στις αμοιβαίες προσδοκίες.
Και αυτό ισχύει για ολόκληρη τη διαφήμιση. Γράψτε με σαφήνεια και συγκεκριμένα για να αποφύγετε παρεξηγήσεις. Δώστε παραδείγματα. Περιγράψτε τις ιδιότητες από τις εκδηλώσεις τους. Να είστε δίκαιοι. Μην παίρνετε τα πράγματα ελαφρά. Μην φοβάστε να δείξετε τη σκοτεινή πλευρά για να βεβαιωθείτε ότι ο υποψήφιός σας μπορεί να το χειριστεί. Και θα δείτε ότι στο τέλος βρίσκετε πραγματικά το σωστό άτομο.