
Στο 37%, περισσότερο από τους μη zillennial Gen Z στο 34% και τους μη-zillennial millennials ομοίως 34%, οι zillennials ξεχωρίζουν για το υψηλότερο ποσοστό καταναλωτών λιανικής μόνο ψηφιακά. Ομοίως, σε σύγκριση με τους μη-zillennial Gen Z και τους μη-zillennial millennials, οι zillennials είναι λιγότερο πιθανό να θέλουν να προτιμούν να διεξάγουν όλες τις λιανικές αγορές τους αυτοπροσώπως, σε ποσοστό 29%, έναντι 32%.
Με βάση τον τρόπο με τον οποίο κάθε ανταποκριτής θα χρησιμοποιούσε ένα απροσδόκητο απροσδόκητο κέρδος ίσο με το ήμισυ του κανονικού μηνιαίου μισθού του, το PYMNTS Intelligence περιγράφει τέσσερις ξεχωριστές προσωπικότητες για αυτήν τη γενιά: προσανατολισμένη στον προϋπολογισμό, κατασκευαστές πλούτου, δωρεάν δαπάνες και δωρητές. Αυτές οι ομάδες έχουν κάπως διαφορετικά γούστα για τις λιανικές αγορές, γεγονός που έχει σημαντικές επιπτώσεις στις στρατηγικές ψηφιακού και διαδικτυακού μάρκετινγκ . Για παράδειγμα, το 39% της ομάδας που έχει επίγνωση του προϋπολογισμού θα προτιμούσε να αγοράσει τόσο online όσο και αυτοπροσώπως, πιθανώς επειδή είναι πρόθυμοι να κυνηγήσουν τις καλύτερες προσφορές. Μόνο το 15% των δοτών ακολουθούν αυτό το πρότυπο. Το 53% αυτής της ομάδας ψωνίζει μόνο online.
Τα προϊόντα λιανικής επηρεάζονται πολύ από τα zillennials, μια ομάδα πελατών πιο επιρρεπή στις αγορές στο διαδίκτυο. Οι προσωπικές συστάσεις φαίνεται να είναι πιο σημαντικές για τις επιλογές αγοράς τους από ό, τι για τους millennials, αλλά λιγότερο από ό, τι για τη Gen Z. Μεταξύ της Gen Z, οι διαφημίσεις κοινωνικών μέσων έχουν επίσης την υψηλότερη προσέγγιση. zillennials στο 35% Για τους zillennials, άλλα σημαντικά στοιχεία είναι οι διασημότητες και οι επιρροές, οι προσαρμοσμένες ψηφιακές προτάσεις και το μάρκετινγκ ιστότοπων.
Ενεργοί καταναλωτές, zillennials μπορούν να επηρεαστούν μέσω πολλών καταστημάτων. Για όλες τις προσωπικότητες, οι προσωπικές συστάσεις έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Αλλά, για τα zillennials που έχουν επίγνωση του προϋπολογισμού, στο 42%, γίνονται ακόμη πιο σημαντικά. Η ομάδα με συνείδηση προϋπολογισμού δείχνει επίσης περισσότερο από το μέσο όρο επιρροή από προσαρμοσμένες ψηφιακές συστάσεις και διαδικτυακές δημοσιεύσεις. Με τους δημιουργούς πλούτου, οι διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν υπερμεγέθη έλξη στο 38%.
Κατά την επιλογή καταστημάτων, τα zillennials συνήθως δίνουν καλύτερη προτεραιότητα κόστους πάνω από την επιλογή μάρκας. Από τα zillennials, το 41% πιστεύει ότι η διαθεσιμότητα των εμπορικών σημάτων που τους αρέσουν είναι λιγότερο σημαντική από την τιμολόγηση. Μόλις το 21% απαντά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για τη Gen Z, αυτή η τάση παραμένει αληθινή. Όμως, το ποσοστό των millennials που δίνουν προτεραιότητα στην τιμή πρώτα πέφτει στο 36%.
Τα μεγαλύτερα τμήματα τόσο των καταναλωτών που προσανατολίζονται στο εμπορικό σήμα όσο και των καταναλωτών που δίνουν προτεραιότητα στην τιμολόγηση βρίσκονται μεταξύ των zillennials και της γενιάς Z. Για τα zillennials με προϋπολογισμό, η τιμολόγηση είναι πολύ σημαντική. Το 45% από αυτούς λένε ότι αυτή είναι η πρώτη τους σκέψη. Αν και σημαντικές μετοχές πρώτα στο εμπορικό σήμα, οι κατασκευαστές πλούτου και οι ελεύθεροι δαπανητές εξακολουθούν να δίνουν προτεραιότητα στην τιμολόγηση.
Τελικά, οι λιανοπωλητές που στοχεύουν σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά πρέπει να κατανοήσουν τις διακρίσεις μεταξύ των zillennials και των ομολόγων τους Gen Z και millennial μέσω αποτελεσματικών στρατηγικών ψηφιακού και διαδικτυακού μάρκετινγκ .